Zo ziet mijn week eruit als salarisadviseur.

In basis is ons werk gericht op de salarisverwerking, maar als consultant personeel/salarisadviseur ben je veel meer de schakel tussen de menselijke kant van HR en de technische kant van de salarisadministratie. Ik vertel je er graag meer over.

Veel klantcontact en constante afwisseling

Om direct met de deur in huis te vallen: “Geen dag is hetzelfde in mijn functie als consultant personeel/salarisadviseur”. Elke week ziet er anders uit voor mij. Maar in deze blog neem ik je mee in wat mijn werkweek over het algemeen inhoudt en hoe mijn functie eruit ziet bij de Jong & Laan.

In de basis is ons werk gericht op de salarisverwerking, maar als consultant personeel ben je veel meer de schakel tussen de menselijke kant van HR en de technische kant van de salarisadministratie.  

Ik vind het mooie aan deze functie dat ik veel klanten spreek en ik altijd bezig ben in het heden. Ik werk samen met de klant, met het salarissysteem als basis. Eigenlijk ben ik veel meer een sparringpartner dan salarisverwerker.  

Marcel Gilaard
Marcel Gilaard Consultant personeel

Ons werk heeft directe invloed op de tevredenheid van medewerkers bij onze klanten. Iedereen wil een correcte en tijdige salarisbetaling. Wij maken dat mogelijk! 

Elk bedrijf heeft andere uitdagingen in salarisverwerking en wetgeving, waardoor geen verwerking hetzelfde is. Dit biedt constante afwisseling en leermomenten.

Schakel tussen de menselijke kant van HR en de technische kant van de Salarisadministratie.

Mentor/coach

Ik ben ook mentor/coach van jongere collega’s. Ik vind het mooi om mensen te zien groeien en bloeien. Het maximale uit elkaar halen, daar krijg ik energie van! Het werk is uitdagend, soms complex, maar altijd belonend. 

Werken in regioteams

Ons regioteam bestaat uit collega’s met verschillende functies, zoals HR-adviseurs, consultants E-HR, arbeidsjuristen en strategisch HR-adviseurs, aangestuurd door een regiomanager. Het  mooie van het werken in een regioteam is dat je door samen te werken de klant optimaal kunt bedienen. 

Daarnaast is het werken in een team erg gezellig. We helpen elkaar en geven ondersteuning indien dat nodig is. Onze jaarlijkse regio-uitje staat ook hoog op de agenda. Je leert elkaar op een andere manier kennen wat de lijnen nog korter maakt en de samenwerking leuker. 

Het  mooie van het werken in een regioteam is dat je door samen te werken de klant optimaal kunt bedienen. 

Zo ziet onze week eruit

Elke maandag van de week starten wij met de weekstart. Daar gaat het om zaken als planning, lopende acties, nieuwe klanten, ervaringen, maar de eerste vraag die altijd gesteld wordt is: hoe zit je deze week in de wedstrijd en wil je daar iets over kwijt. 

Ik hecht er veel waarde aan dat dit aan begin van de week gebeurt. Als een collega op dat moment even niet goed in zijn/haar vel zit, kunnen anderen daar rekening mee houden en indien nodig werk overnemen. Bij de Jong & Laan kijken we naar elkaar om.

Elke week kent wel een aantal salaris deadlines, maar daar omheen gebeurt heel veel. Denk hierbij aan:

  • Telefonisch en mail contact met de klant en collega's;
  • Klantbezoeken;
  • Loonkostenberekeningen;
  • Signaleren van kansen voor klanten;
  • Vanuit het salarissysteem koppelingen maken met andere systemen;
  • Optimalisatie van werkprocessen;
  • Data-analyse;
  • Begeleiden van collega's.

We kijken naar elkaar om

Als een collega op dat moment even niet goed in zijn/haar vel zit kunnen anderen daar rekening mee houden en indien nodig werk overnemen. 

Waar ik zelf heel veel waarde aan hecht, is de werksfeer op kantoor en tussen collega’s. Op het werk wordt veel gelachen en veel gedeeld. Ik voel mij daardoor op mijn gemak waardoor ik volledig mijzelf kan zijn en op een goede manier mijn werk kan doen. 

Afsluitend, misschien wel het belangrijkste onderdeel, de vrijdagmiddagborrel. De week gezellig afsluiten met een drankje en hapje ( ja wij hebben een airfryer). Zo ga ik lekker het weekend in.

Kortom, voor mij is dit de ideale baan die het beste heeft van beide werelden bij een fijne werkgever. Lijkt het jou ook wel wat? We zoeken zeker nog versterking!